Jan 13, 2021, 11:34 PM  

Завинаги 

  Poetry
445 7 17

 

Идваш ли, идваш - в ръцете - с кокичета!

Не! Не приемам цветята откъснати.

Уж са красиви, на райски приличат, а

всъщност животът им капе по пръстите.



Не, не предлагай любов срещу зрение!

Аз късогледо сърцето си браня. И

не! Не търгувай с душата на дребно, че

двадесет грама тежат като камъни.



Не, не целувай лъжовно ръцете ми,

и не повтаряй "Обичам, обичам ги".

Думите, знаеш ли колко са временни?



Колкото всяко поредно

"Завинаги!"

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??