Jul 27, 2017, 11:17 AM

Завръщане 

  Poetry » Phylosophy
1014 1 1

Една илюзия по заранта отплува -

напуска своя китен бряг

и вятъра платната ѝ раздува -

превръща я в сигнално-ярък флаг...

 

Една илюзия със лекота разлисти

на остров - екзотични цветове 

и облаците приближи, най-близки

събра непримирими светове...

 

Една надежда - дръзка, своенравна,

с разпуснати и огнени коси,

препускаща на вятър се изправи -

спокойствието ловко покоси!

 

Една весталка гордо се сбогува,

предвкусила горчилките на плод,

с решителност лицето си забулва

и тръгва си, поела своя бавен ход...

© Анжела Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??