Животът ми - безкрайна въртележка,
бе път през върхове и падини...
Успехите се сменяха със грешки,
а грешките - с преглътнати винù.
Надеждите безследно се изтриха.
Но раждаха се нови светове.
Съдбата си изливах върху листи.
И гонеха ме бели ветрове
все пò на север, в оня дом, където
останаха безгрижните ми дни.
Където детството ми още свети
и тихо ми нашепва: "Остани!"
Където спомените безпогрешно
вградиха ме...
А този град засмян
откърми ме със вярата на Левски
и силата на гордия Балкан.
© Бианка Габровска All rights reserved.