Mar 23, 2006, 7:20 PM

ЗАВРЪЩАНЕТО 

  Poetry
800 0 5
ЗАВРЪЩАНЕТО


Завръщането ще е радостно:
къщата, дворът, петелът
ще са неподкупно весели.
(В кухнята ще свири радиото.)

Ще продам земята на дядо ми.
След нея хамбара и къщата.
Всичко ще изглежда същото.
Тъкмо ще разцъфва лятото.

Неблагозвучно ще се закашля съседът
и през оградата ще ме заплюе.
Петелът с криле ще изпляска.

Ще хвана влакът във седем.

(Из “Намразени пътища. Стихотворения.” С., 1993 г.)

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??