Jun 21, 2021, 7:46 AM

Здравей, лято 

  Poetry » Other
675 1 7

Лято, лято! Хей, привет!

Цяла есен ти се скри.

Зад дъждеца стихоплет

капки - буквички реди?

 

Лято, лято! Хей, здравей!

Цяла зима де стоиш?

По небесните алеи

сладко сладичко си спиш?

 

Лято, лято! Хей, ела!

Стига с тези номера.

Вече свърши пролетта,

слагай тъмни очила!

 

Топло повечко вземи,

слънце златно две торби,

а дъждеца остави

есента да си вали.

 

Лято, лято! Хей, привет!

Дърпай слънцето напред.

Лято, лято! Хей, здравей!

Твоят празник е наред.

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??