21.06.2021 г., 7:46 ч.

Здравей, лято 

  Поезия » Друга
532 1 7

Лято, лято! Хей, привет!

Цяла есен ти се скри.

Зад дъждеца стихоплет

капки - буквички реди?

 

Лято, лято! Хей, здравей!

Цяла зима де стоиш?

По небесните алеи

сладко сладичко си спиш?

 

Лято, лято! Хей, ела!

Стига с тези номера.

Вече свърши пролетта,

слагай тъмни очила!

 

Топло повечко вземи,

слънце златно две торби,

а дъждеца остави

есента да си вали.

 

Лято, лято! Хей, привет!

Дърпай слънцето напред.

Лято, лято! Хей, здравей!

Твоят празник е наред.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??