Здравей народе, пиша ви изповед, защото ми омръзна да мълча.
Харесва ви да се подигравате на по-пълните и с различните, нали.
Браво на вас, но това не ви прави по-силни за колкото се мислите,
прави ви по-слаби, по-жалки.
Замисляте ли се, на къде върви света
или не ви се занимава с глупости,
предпочитате снимки да си правите и да ги качвате за да видите
колко ви " харесват" , но един лайк не прави света по-различен.
Знаете само да о(б)съждате хората, само защото не са като вас,
има ли значение колко харесвания имате на снимка
или каква марка телефон имате и каква кола карате,
държите се зле с тези които ви уважават и добре с онези които ви се подиграват.
Искате да приличате на другите и губите части от себе си, докато не остане нищо от вас,
знам че дори и да кача този текст някъде, то никой няма да го прочете,
знам че няма да променя нищо с него, но ще се опитам.
Пиша го, защото не ми харесва
неправдата да побеждава и всички да мълчат от страх.
Огледайте се и си помислете какво виждате,
аз виждам свят изпълнен със злоба и завист.
Бъдете пак деца,
чисти и изпълнени с добро.
Не бъдете като другите, бъдете различни
и се опитайте да промените света.
Авт. Еленка Гишина 23.03.2019
© Еленка Гишина All rights reserved.