Apr 20, 2013, 8:03 AM  

Зелено 

  Poetry » Other
301 0 2

А аз трева си нямам

във градската квартира

и в София голяма

все търся – не намирам.

 

„Ела със мен на село –

врабченцето ми каза –

Там всичко е в зелено,

тук – само в твойта ваза”.

 

И тръгвам аз след него,

подхвърча, после спира

да търсиме зелено

далеч от таз квартира

 

в която няма място

за лятната ми шапка.

Очите ми изплаква

от облачето капка.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • !!!
  • И красива къщичка,
    на китно село има
    и тревицата зелена
    чакате да дойдеш..
    Хубаво пролетно си го написал.Зарадвах се !
Random works
: ??:??