Камбани бият, клетви се кълнат,
земя тресе се, зажадняла тя за кръв,
тогава съдби човешки колко спират,
за да стигне някой спасението пръв.
Виждаме в този миг нещата,
за които спали сме до този земетръс
и сепнали сме се от белята,
сещаме се живота как е къс.
Град след град, време и устои
изчезват, сякаш затаили дъх
и отиват във вечните покои,
в рая на божи връх.
И от там изпращат ни покани,
да не идваме при тях толкоз бърз,
а да вземем поука от тези рани,
за да има живот след всеки земетръс.
24.VIII.1999 г.
Любимец
© Костадин Василев All rights reserved.