Oct 8, 2019, 11:45 PM

Зима 

  Poetry » Other
467 1 0

Над улѝчки и ливади
иде дядо белобради.
Него зима го наричат
и децата го обичат.

 

Той терлѝчки ще раздава,
нека всички да са здрави!
Топли, къщите да греят –
и семейства да се смеят!

 

Сняг земята да покрие,
да премята и да вие...
Мъж да вземе своя булка,
дъжд да свири на цигулка!

 

Над улѝчки и ливади
иде дядо белобради...
Как нарича се, разбра...
Той пристига на шейна!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??