Dec 22, 2020, 7:48 PM

Зима 

  Poetry » For kids
513 0 2

 

Бял и пухкав сняг вали.
Като в приказка, нали!?
Малчуганите игриви
са от всички най-щастливи.

 

Хей, дечица веселушки,
да обуваме ботушки
и на малките ръчички
да си сложим ръкавички, 
шалче, шапка на главата,
топла грейка със подплата,
че дошла е Баба Зима!
Да направиме партина!

 

Хайде, грабвайте шейните!
Усмихнете си душите!
Бузките да зачервим!
По пързалки да летим!

 

Снежни топки да изправим
и човек да си направим,
със засмяно личице 
и с метличка във ръце!
Морковче - за нос ще има
и ще гледа цяла зима,
с въгленовите очички,
колко радостни са всички!

Николай Димов

© Николай Димов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Лидия!
  • 4удесно.Мисля,4е да се пише са деца е по-трудно,отколкото за възрастни,защото стиха трябва да е лек,красив,образен и достъпен ,разбираем за децата.При теб вси4ко това го има.Поздравления!
Random works
: ??:??