Nov 30, 2021, 10:24 AM  

Зимен сън 

  Poetry » Landscape
219 3 8

Снегът нечуто навалял. Кога?
Последни листи вятърът разбърква.
Ноември тръгва, с мъничко тъга,
а от небето, тихо като в църква,

 

и стели снежнобял и ласкав пух,
прозвънват жици. Вятърна соната.
Нима не знае вятърът, че глух,
е този град? А зимата намята,

 

изплетен още лятос пухкав шал,
момченца ангел във снега чертаят
Един щурец, дълбоко уж заспал,
сънува песен. Май това е раят.

 

Такава безметежна белота...
До първите събудени мотриси.
И чувстваш се единствен на света,
декември шепне: Спи, заспи, поспи си...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??