Jan 4, 2008, 9:54 AM

Зимна картина 

  Poetry
554 0 11

Навън излизам, вечер на паважа

работници се шляят във безсмислен труд

и някак си се сливат със пейзажа,

на художника със име "Студ".

 

А той рисува все така неуморимо,

върху бялото и девствено платно

и прави всичко, иначе необозримо,

видно за човешкото око.

 

Пътеките, набързо очертани,

от стъпки на случаен минувач.

Дърветата белеят замечтани,

похлупени от падналия здрач.

 

Светещи прозорчета привличат,

подпухнали от леден скреж,

и на моменти истински приличат

на догаряща във мрака свещ.

 

Разхождам се, изпаднал в умиление,

а мислите ми спорят пак,

какво е то поет без вдъхновение

и какво е всъщност,зимата без сняг?

 

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??