Dec 19, 2009, 12:13 PM

Зимна приказка 

  Poetry » For kids
3133 0 15

 

Зимна приказка

 

Зимна вечер - заваля

сняг на пухкави перца.

Снежко смело затанцува -

приказка си нарисува:

 

Покривите боядиса,

по прозорците изписа

фини къдрави дантели,

сякаш феи са ги плели!

 

Захарен памук разстели

на постелчици дебели

по первази и по клони,

парапети и балкони...

 

Улиците преоблече -

няма да са сиви вече.

Сребърни одежди даде

на градини и огради...

 

Само златна месечина

липсва в цялата картина,

без да слага си премяна -

скрита в облаци остана...

 

 

Весели празници на всички колеги от сайта, желая ви творчество - във всички форми и изразни средства - които ще помогнат на вашите души да говорят, пеят, рисуват и пишат.

Бъдете живи, здрави и постоянни в това, което правите!

Желая ви благоденствие, с което да постигате желанията си, и много страст, с която да  създавате Мечти!

 

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=196711

© Десислава Вълова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??