Dec 23, 2021, 12:20 PM

Зимна приказка с калинки 

  Poetry
1380 1 11

– Пак приказка искам си мамо,

опряна на твоето рамо.

– Започвам, не приказка снежна,

а пролетно китно безбрежна.

Заслушай се птичко игрива

и кротичко с нея заспивай.

Живяла си нейде калинка,

била откровено саминка,

мечтаела тя за другари,

а не самота да я пари.

До храста, опрял до водата

Бог розова лодка ѝ прати,

другарче на точки пристига

такава награда ѝ стига

и друга излиза калинка,

не ще е тя вече саминка,

На храста посреща си гости,

гощава ги с ястия прости,

но празнични, вкусни, ядливи

и всички пируват щастливи.

И заедно после живеят,

работят, и много се смеят.

Открили са тайна велика

че чувствата греят в езика

с другари добри сподолени,

червени на точки вселени.

И клепки затвори детето

сред приказна чудна и свети,

поуката важна разбрало,

сред щастие детско заспало.

 

Вдъхновена от "История с калинки" на Елена Величкова https://otkrovenia.com/bg/kartini/istoriya-s-kalinki

© Милена Френкева All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимни приказки за лека нощ »

14 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??