Oct 5, 2024, 3:49 PM

Златна есен 

  Poetry » Civilian
120 1 1

Есента излита от залеза в небето

самотна птица сякаш скита, след лятото горещо.

С ветровете маха, от дърветата за сбогом

лисата спомени разнасят, радостни и лоши!

 

Пориви отекват в тиха, смирена тишина

успокоява летните вълнения, от море и топлина.

Есента е златния мъдрец, стъпил по света

дал ни вярна равносметка, за нашите дела!

 

Есента е камертон, настроил човешките сърца

понякога минорна е, с тъжен тон на тишина.

Но тя показва в нас, че прехода е винаги възможен

да бъде мир, любов и топлина по таз земя.

 

А света ни някак  още не разбрал премеждие, в думата война...

От сезона есента, пак надежда, търсим и  нека срещнем

а утре просто кажем,  както днеска на света-

ХОРА, златна есен е сега!

 

 

Пан.

 

 

 

© Найден Тихомиров All rights reserved.

The work is a contestant:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??