Mar 25, 2008, 10:01 PM

Злобен свят 

  Poetry
719 0 1
Без преструвки, злоба и лъжи,
къде е този свят, кажи!?
За жалост злобата и завистта
май преобладават в света.

Злобата човешка
така дълбоко пак ме съкруши,
че за сетен път погуби
моите чувства и смели мечти.

В труден час пак никой няма
да ме подкрепи
и да се опита да ме убеди, че не бива
да предавам своите мечти.

Пак няма кой до мен да застане,
с нежност да покрие моите рани...
Сам-сама съм в тъмнината,
ръка в ръка със самотата.

Няма вече радост
в моите очи,
а сърцето леденее
в моите гърди.

И защо е нужно още да живея,
когато за нищо вече не копнея
и на слънцето дори
не мога вече да се засмея?!


© Емилия Трайкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Сега в мен вали, но когато превали ще изгрее слънце...и дъги".Тази мисъл и твоите думи, Здравче, ме изправят на крака. Човек се чувства предаден и сам докато не разбере, че има много добри хора на твоя свят, които са готови да му подадат ръка в труден миг...като теб.Благодаря ти.
Random works
: ??:??