Jan 11, 2009, 5:01 PM

Значението... 

  Poetry
503 0 5
 

Ще намеря значението!...

Попитах звездите -

бяха толкова далече...

 

Отговориха ми -

кротки и усмихнати,

но вятърът словата им отнесе...

...

Ще намеря значението!...

Попитах луната...

Беше кръгла и голяма -

като портокал...

 

Кимна ми многозначително

и изпитателно,

И във величествения си сън

унесе се...

А отговорът й... Остана ням!...

...

Ще намеря значението!...

Попитах и картите!...

Те казаха ми да почакам още малко...

 

И ето ме -

в ръцете със часовник пясъчен -

Седя под голото небе

и отброявам миговете...

 

Със щастливите звезди

и нямата луна...

...

И чакам да се появи...

Значението...

.......................................................................

 

 

© Лилия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Смисъл, причина, тайна, истина... Дори живот!... Кой както го чувства и разбира... Благодаря Ви, че прочетохте!...
  • и аз не харесах думата "значението" ... сигурно нещо си чела ... по темата ...
  • Ще го намериш, някъде в теб е, трябва само нещо да го отключи. Поздравявам те много ми хареса!
  • Много е хубаво! Поздрав!
    Ще Го намериш, щом можеш да чакаш!
  • "значение" като "смисъл" ли да се разбира?
Random works
: ??:??