May 21, 2008, 7:34 AM

Знаеш ли? 

  Poetry » Love
1074 0 1

 

Ти знаеш ли какво е да обичаш,

да даряваш някого с любов?

От всичко мило ти да се отричаш,

да търсиш смисъла на думата живот?

 

Ти знаеш ли какво е да прощаваш?

Да търсиш помощ, а да виждаш страх.

Да можеш всичко да забравиш

и да не изглеждаш плах.

 

Ти знаеш ли какво е обич?

Усещал ли си някога това?

Да тръпнеш и да се надяваш,

че при теб ще дойде любовта.

 

Не! Ти не знаеш!

Не си способен на това.

Разби сърцето ми и си отиде.

И сякаш буря върху мене връхлетя.

 

Но аз ще ти простя!

И не защото ще забравя,

а защото вярвам в теб!

Спомените ме изгарят,

а думите ти режат като остър меч.

 

И знаеш ли какво?

Напук на всичко аз ще ти простя!

Защото любовта ми няма да е вечна,

а и ти не си единствен на света!

© Йоана Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво! Прекрасно стихотворение! Много е затрогващо и завладяващо! Поздравления от мен!
Random works
: ??:??