Човеците
нахвърляли са тухлите
с идеи за строеж -
за много здрав,
красив градеж.
Прераждането
чакат те
на майстор
с Божи дар
и пред духа
на Колю Фичето
се молят
като пред олтар.
Да се появи
бленуват те -
разгърден,
вдъхновен,
с високо чело,
с въображение,
горящо
зад белия перчем.
Майсторе,
ела при нас,
мостове да строиш,
стремежът към Доброто
да обединиш!
© Росица Танчева All rights reserved.