Aug 6, 2021, 12:48 PM

Зов 

  Poetry » Love
327 4 10

Виж тъгата в очите ми,
като взор на сърна,
как навежда надолу клепачи замаяни.
Виж леда между нас -
непрозрачна стена -
чувства, криещи вечни, неизмислени тайни.

 

Виж копнежа във погледа, 
без въпроси и знак, 
как извайва внимателно твоя образ във мене.
Как проникват в сърцето ми,
и изпълват ме пак
тишината на дните и нощни видения.

 

Виж ръцете ми крехки,
с пръсти гъвкави - зов -
към стената от лед,
с топлината на дюна,
със лъчите на слънцето,
с болка - любов,
с постоянство стопяват леда помежду ни.

 

И ледът се разплаква 
като малко дете.
Със сълзите му горест
и радост се стичат!
Във стената прозорец се отваря,
расте,
призовава душите ни
да се обичат.

© Антоанета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??