Dec 28, 2014, 2:08 PM

Звездата бе знакът за него 

  Poetry
466 0 0


 

Там, където небе и земя

червената линия на изтока срещат,

от там донесоха мъдреците вестта:

- Звездата бе знакът за него,

 пред избрания идваме да сведем глава!

 

Дошъл бе този, който Създателят прати,

от непорочно зачатие във човешки меса.

Пристигна, за да изкупи греха ни,

тъй както бе пророкувано преди много лета.

 

Той вяра донесе, любов и надежда.

Дойде и пося тези три семена.

Посади ги в душата ни грешна човешка

и се върна чрез мъки при своят Отца.

 

Нека славим името Христово,

нека бъдем във вярата с него,

защото преброени са дните ни,

и пръст ще се върне в пръста,

ала делата ни ще се помнят,

и нека с примера си бъдем мерило

за прошка и добрина!




© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??