Jan 22, 2013, 3:52 PM

Звездите 

  Poetry » Other
367 0 2

Звездите ме успокояват.

Разказват ми красиви тайни.

Като сестри ме утешават.

Нашепват ми, че са нетрайни

 

и страховете ни  човешки,

и славата, и суетата,

и уж фаталните ни грешки,

и гордостта, и красотата.

 

Единствено звездите знаят 

кое е вечно и нетленно,

къде е Адът или Раят,

защо е нещо  съкровено.

 

Докрай повярвала, заспивам

и рея се прозрачно лека.

Из синята небесна нива

вървя по собствена пътека.

 

Щастлива и добра сияя.

Насън звезда за малко ставам.

И като точица в безкрая

изгубвам се и избледнявам.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??