Бурни нощи, китарата свири пак своята песен.
Шестте струни в дълъг танц спускат се -
една нагоре, друга надолу,
в прегръдка пагубна прекършени лягат.
Завърта се, на място пак застава,
китарата своя танц сега заиграва.
Бурни нощи, навън святка, вали
дъжд пороен, долу танцуват звезди...
Китара една, а капчици много -
та на коя по-напред да угоди?
Музика, ритъм, в танца луд
под луната играят, не се замайват.
Бурни нощи една подир друга минават,
тази китара неуморна свири ли, свири,
капките, обградили я, подскачат в кръг ...
и в миг слънце изгрява,
дъждът отминава,
дъгата се появява.
Певицата своята песен прекратява,
на място застава досущ като умряла...
Но нощ пак ще дойде и дъжд ще завали,
капките луди с китарата...
този дует ще продължи.
Ще играят и пеят,
ще се смеят,
в бурните нощи ще оживеят!
26.01.2009г.
© Димка Делчева All rights reserved.