Звездната кралица,
отдавна е пленена
и живее в кулата
на старинен замък.
Пътя към него
отдавна е изгубен
застлан е с остри камъни
и бодливи тръни...!
Приказно красива е
когато се усмихне,
когато натъжи се
звездни бисери отронва!
Често си мечтае -
полита със мечтите
в дългите си нощи
с луната си говори...
А звездите нежно,
нежно я докосват
и приказки вълшебни
тихо и разказват...
Тогава разчупва -
окови те железни
и смело тръгва
и с меча си
от светлина
воюва с мрака.
Разчиства -
пътя трънен
а кулата се срутва
и лъжливите илюзии
се разпадат на парчета!
А слънцето изгрява
с надежда я докосва
и пътят и показва
към далечни
сини хоризонти...
По - златна нишка тръгва,
народа си да брани...
Бяла птица -
приказно красива
в небето търси...
Надеждата - крила
разтваря - изгубените
човешки ценности
на хората ще върне...
Доброта, любов, човечност
свобода, сила, смелост...
Звездната кралица -
моят свят докосна...
Вълшебен щит ми даде,
срещу вражески стрели
и те няма как да ме докоснат
когато любовта -
изпълва сетивата ми...
А вдъхновението ме води -
към вселенските простори...
Където със златни букви
ще напиша - думата Любов!
© Катя All rights reserved.
с надежда я докосва
и пътят и показва
към далечни
сини хоризонти...
По - златна нишка тръгва,
народа си да брани...
Бяла птица -
приказно красива
в небето търси...
Надеждата - крила
разтваря - изгубените
човешки ценности
на хората ще върне...
Доброта, любов, човечност
свобода, сила, смелост...
Звездната кралица -
моят свят докосна...
Вълшебен щит ми даде,
срещу вражески стрели
и те няма как да ме докоснат
когато любовта -
изпълва сетивата ми...
А вдъхновението ме води -
към вселенските простори...
Където със златни букви
ще напиша - думата Любов!
Катя
Мили приятели, бъдете здрави и благословени!