May 18, 2008, 7:14 PM

Звярът в мен 

  Poetry
1055 0 20

Животът ме научи да се пазя.

Такъв съм си - недоверчив.

И тъй като не съм роден да лазя,

израстнах животински див.

 

Затова съм толкова първичен

и без излишно остроумие,

вместо - колко те обичам,

да пиша, че съм хлътнал до безумие.

 

Да кимам винаги в съгласие.

Сред хората - необозрим.

Да имам рядкото нещастие,

на "глупав" да съм синоним.

 

Не! Това е против моята природа.

Звярът в мен е раздвоен.

Не може да е нечия подлога.

Не може да живее победен.

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??