Feb 16, 2012, 11:03 PM

Жив хляб 

  Prose » Others
1652 0 10
2 мин за четене

© Леснич Велесов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Малииии...
  С люцерната малко сте го поизтървали срока...
  Тя се рупа поне от 50 години и поне от милиони хора... и те май знаят защо, не са дочакали разработката за целебната люцерна, за да са убедени, че правилно са се насочили да я рупат...
  Много се впечатлих
 • Ена, зачетох връзката за солта. Още в началото се мъдри "Хималайската кристална сол е създадена преди 250 милиона години чрез огромни геоложки сили, разразили се в Хималаите.".
  Рождената дата на последните е преди има-няма 55 млн. г.
  Не приемайте безрезервно написаното. Тези текстове за хималайската сол ги скалъпваме аз (Йоканаан Марусидзе - заслужил артист на съюзните републики, любимец на Рабиндранат Тагор) и братчеда Джеф Питърс - персонален магнит. Скоро на пазара ще е и последната ни разработка - целебна люцерна от Кайлаш.
  А за рецептата на енергетичния хляб - о вкусах не спорят.
 • Wseki ima prawo na mnenie. Retseptata e izpitana ot men mnogo pyti - za koli4estwata sol ne garantiram - umerjajte si sami !! Az ne iskam Por4ewi da se u4at ot men ! Te sa wrediteli.
 • Когато казвам нещо, не е за да се заяждам и да споря...
  Не се срамувам да питам, ако не знам нещо.
  Но когато знам и съм чела достатъчно, за да съм убедена в това, което знам, го споделям.
  Който желае - се възползва...

  Затова няма да споря с denissa (Дениса ): 1-05-2012г. 14:55

  "Не се явявам адвокат никому! Хубаво сте се завихрили в монолози, но искам да коментирам само за солта... И за "полезната" ѝ консумация относно хипертонията. Това е пълно словоблудство! И непознаване елементарната физиология на човека! Солта ПРЕДИЗВИКВА хипертония!..."


  <a href="http://www.vodorasli.com/himalayska_sol.htm " target="_blank">Тук може да се прочете за солта >>> </a>

 • Не се явявам адвокат никому! Хубаво сте се завихрили в монолози, но искам да коментирам само за солта... И за "полезната" ѝ консумация относно хипертонията. Това е пълно словоблудство! И непознаване елементарната физиология на човека! Солта ПРЕДИЗВИКВА хипертония! Обикновената. Натриевият хлорид е солта, предизвикваща проблеми. Но има едно изключение! Това е Калиевият хлорат или прословутата калиева сол, която не вреди в големи количества. А морската съдържа калиев йодид и прекомерната му употреба не е вредна!
 • "Самотния_вълк (Севделин Порчев): 1-05-2012г. 14:05
  Горски, преди да почнеш да се жалваш, изключи за момент емоцията, включи "малките сиви клетки" и се замисли върху "рецептата" си.
  Пшеничено и царевично брашно - остава да му добавиш и малко кюспе и всяко прасе ще грухти доволно. "

  Звучи ми много несериозно... а след това и продължението със солта...
  Какво толкова с тая сол... Знаете ли, че има сол, която се разтваря (е, не тази от магазините, разбира се) и се пие като лекарство при хипертония... Понижава кръвното налягане. И не само това е положителният ефект от тази сол...
  Преди имах една настолна книга за водораслите и много ме впечатли написаното на корицата отзад - че микроводораслите са интелигентната храна за интелигентни хора... Е, в първия момент се разсмях... а след като прочетох книгата се засрамих... заради невежеството си...
 • Интересно. Благодаря!
 • Госпожо Порчева с каква идея идвате при мен - да ме обиждате и дразните ли - това е невъзможно !! Яжте и пиите както си искате. Извинете се за гадния си тон и от по-рано, за всичко; станете почтена и ПОСЛЕ питайте !! Иначе престанете да ПОРТИТЕ Порчева - ще се наложи да се оплача на администратора !
 • Тук, вместо коментар, ще цитирам един многоуважаван лекар, Д-р Петър Найденов:

  "Духовни аспекти на храненето.
  В сравнение с всички останали аспекти на храненето този е неоснователно пренебрегван и недостатъчно разбиран. Та нали основната ни задача на тази земя е да растем духовно и да разширяваме съзнанието си така, че да се отваряме все повече към великите космически принципи - Любов и Светлина.
  От духовна гледна точка най-важните показатели за оценяване на дадена храна, са нейната чистота и енергиите, които носи...
  Като имаме предвид ролята на Слънцето, логично е да приемем, че най-полезни в духовно отношение са онези храни, които са най-силно свързани с него... "

  Отново много интересна тема!
  Благодаря!
 • Житото е амбивалентен символ на раждането и развитието на живота, среща се в цикъла живот – смърт – живот...То е безкръвната божествена жертва.
Random works
: ??:??