Jul 6, 2022, 12:35 AM

Отмъщението на Тамерлан 

  Prose
139 7 6
1 мин за четене

© Младен Мисана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Удивляваш с широтата на познанията си, Младене!
  • И аз, мисана, ви благодаря от името на много монголци, които сте извисили до привилегията да са българи. Посмъртно. Хубаво е, че в нашата мила страна всякакви глупости са позволени. В Монголия не знам как е....
  • Метеор, сърдечно благодаря за подкрепата на този ми текст /и не само на него/!

    Елка, благодаря много за подкрепата на толкова много мои текстове. Благодарността ми е двойна и заради безценната коментарна добавка за участието на Стефан Елеазар и полка му в битката срещу Баязид. Тамерлан е предупредил, още преди самата битка, Баязид чрез писмо по пратеник, че му дава последен шанс да се спаси, но горделивият Баязид се бил самозабравил и отхвърлил щедрото предложение на монголеца.

    Г-н Ананиев, благодаря за пространното Ви включване. Изпитах усещането, че проф.Шипковенски щеше да остане много доволен от него, ако можеше да го прочете. Уви, той отдавна е покойник - лека му пръст. Това, обаче, не е пречка да Ви благодаря и от негово име. Посмъртно!
  • Мисана, аз наистина се притеснявам за вас. Първо: Откъде знаете, че прабългарите имат "монголоиден произход"? Второ: Откъде Тамерлан /или Тимур-ленг/ е знаел, че прабългарите /които по негово време отдавна не съществуват/ имат монголоиден произход? Трето, като Тамерлан толкова е бил загрижен за българите, защо не им е помогнал да се освободят от османците? Четвърто: защо не издигнем паметник на Чака, той ни е освободил от татарите и е бил български цар? Пето:какво, за Бога, общо има шахмата с Баязид и Тамерлан и с евентуалния му паметник?!? И шесто, и последно, ако вие се имате за монголец, почитащ "великия монголски завоевател", то малко сте объркали мястото си. Прекосете Черно море и продължете на изток. Там ще намерите родината си и със сигурност този паметник, за който лелеете....
  • Има сведения, че български полк с войвода Стефан Елеазар е участвал в битката против Баязид на страната на Тамерлан. После негови потомци са се заселили на остров Корфу.
  • Интересно ми беше - поздрави, Младен!
Random works
: ??:??