***
Когато си сред много хора,
а сякаш си сам.
Когато погледнеш
надълбоко в себе си.
Когато навън е студено,
а в душата ти гори огън.
Огън, който не може
да изгаси дори дъжда.
Когато видиш отражението си в локвите и не можеш
да разпознаеш образа си.
Тогава разбираш, че
всъщност си изтъкан
от невидими нишки,
които се преплитат.
Когато прекалено дълго
си бягал от себе си.
Когато се огледаш в очите
на някой специален за теб човек и всички маски паднат...
Тогава, дори гримът не може да скрие оголената душа...
© Екатерина Глухова All rights reserved.