Oct 13, 2021, 1:41 PM

Три случки и една мечта 

  Prose » Narratives
342 5 36
5 мин за четене

© Ригит All rights reserved.

The work is a contestant:

Никога не казвай "никога" »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Благодаря Танче!
 • Интересно!
  Поздравления!
 • Благодаря за отделеното време и за пожеланието Косьо!
 • Наистина интересен разказ,хареса ми.Поздрав и успех.
 • Благодаря Васе!
 • Прочетох с интерес! Успех!
 • Благодаря Самовила и DPP (SMooth) за отделеното време и за коментарите.
 • Чудно как повечето хора, когато четат проза си мислят, че е 100% истина Къде забравяте творчеството, съответно измислицата?!
  Хубав ти е разказа, Ригит, а къде се преплита истина и измислица ти си знаеш.
  Но пък врачки, баячки и знахарки има и ако си разбират работата, почти всички не вземат пари, а колкото им оставиш, останалото са амбулантни търговии.
 • Хубав разказ, особено ако е истина, а не художествена измислица.
 • Ригит, приемам чувството ти за хумор. Не е грях да се четат еретични писаници, а да се приемат техните възгледи. Аз категорично не ги приемам. Пък на теб дали няма ''Кой да ти се скара''... доста смело и неразумно изказване.
 • Странно ми е Квазар как и защо изобщо четеш тогава такива текстове. Религиозните фантици отричат каквито и да било нучни доводи а и не приемат никакви аргумети извън канонизираните догми проповядвани в тясно религиозното им учение. След като четеш неща различни от това което повелява фанатизма значи проявяваш еретични наклконности и ще бъдеш низвергнат или анатемосан.
  Ами внимавай! Нямам никакво желание за това че двамата с теб имаме различни възгледи за структурата на Вселената ти да пострадаш!
  Защото на мен няма кой да ми се скара. Но ако ти наистина си това което написа, че си - на теб здраво ще ти опъват ушите защо си дръзнал да четеш еретични писания и внушения от разните му там простодушно покварени неверници.
  Пази се! Моля те! Не им споделяй на пасторите какво си прочел!
 • Никакви бесове не е ясновидството, напротив: това са т.н. хора с трето око. Не само че виждат всичко, но разчитат жестовете на тялото и подсъзнателно ги разчитат, само като погледнат човек, по външния вид ти слагат меддиагноза. Наука е как кожата, косата, ирисодиагностиката говорят за здр-то ни състояние. И интонацията да не забравя! Всички тия неща при тия хора са във връзка на подсъзнателно ниво, но на реална основа.
  А авторът винаги компетентно и изпипано пише, моите поздравления!

  ригит го е описал как става, само допълних коментара му.
 • ''радикално фантазирани религиозни представители''. Аз съм от тях. И не се срамувам от това.
  Тези които не са ''радикално фанатизирани'', са радикално зомбирани според мен.
 • Благодаря за отделеното време и за оказаната чест Вики!
  Прав си Квазар,че не виждат точно с очите. Декриптирането на информацията от зоните отвъд времевите граници на Уилър се извършва в мозъка без участието на очите като орган. Инфото постъпва директно от "зоната на декриптиране" или в аналитичната част на мозъка или в очния център находящ се в двете тилни зони отзад на черепа или в средното ухо. Така или го получавата като мисъл или като визуализаци и звук. Може и като аромат да се появи. Така че понякога в по-скоро е като 5G холограмана прожекция на която реципиента е в някаква реална точка на зрение.
  Това понятие БЕСОВЕ в този контекст в който си го употребил най-често се използва от радикално фантазирани религиозни представители. Не му е тук мястото
  Истината особено Цялата е относително понятие като Време -Пространството.
  Апрорпо достоверната информация понякога си е напълно достатъчна.
  И едни надарен телестезист като Ванга или Сервюкова, може да ти я предостави априори!
 • Другата разлика е, че според теб ясновидецът ясно и безпогрешно ''вижда'', какво има зад ''ъгъла''. А според мен нищо не вижда със собствените си ''очи'', а му се ''прожектира'' кино. От бесовете - не от някой друг. А те никога не казват цялата истина. Дават вярна информация дотолкова до колкото е нужно - останалото е лъжа. В това е уловката.
 • Сигурно за едно и също говорим, но го гледаме от различни ъгли и не можем да се разберем. Естествено, че ''ясновидецът'' не ''пътува'' - пък колко е ясновидец или кривовидец няма да се препираме.
 • Аз също ви желая успех! Гласувах защото разказа е прекрасен!
 • Първо да благодаря на Надежда за отделеното време
  Лелее. Не съм очаквал такава рекация от читатели тук. Приех предизвикателствто само защото аз далеч не съм краткописец. И ми бе любопитно ще успея ли в толкова сбит словесен лимит от 570 думи да стъкмя нещо интересно по толкова необятна тема като репликата Никога не казвай никога Ще се опитам да съм кратък, че и тук има лимити.
  Към Ивайло на Ясновидец винаги трябва да се даде нещичко. Може да не са пари, но нещо трбява да получи. Второ Ясновидеца не "пътува" Той ползва поток от кореспондентни частици.
  Към Кавазр Никой нищо не предвижда. Най-надарените направо си го виждат като на кино. Но са като зад екран. Виждат но не могат да се намесват. А защо има грешки и там си има чисто физични обяснения. Но не е за пет реда.
  Квазер ако под Астрала имаш предвид Акаша съм саъгласен. Да там е цялата информация. Поне за нашата 1/8 от осезаемата за обикновените хора част на Вселената. За другите 7/8 се иска дарба за да ги "видиш"
 • Фен съм ти, отдавна. Успех!
 • Всъщност, ако се замислим, ролята на врачката е много интересна в разказа, защото тя засяга един морално етичен въпрос. Дали срещу заплащане следва да се странства във времевите линии и да се осъществяват и прехвърлят връзки от една в друга времева реалност? Понеже самото предсказание води до отнемане на свободата на избора и фиксирането на програма за изпълнение на предсказаната бъдеща причинно следствена свързаност. И така успешният предсказател се явява в ролята на крадец на правото на избор. Но разбира се, използващите услугите на гадателите са по принцип доста примитивни и неосъзнати същества, така че може би за тях това не е някакъв голям проблем. Според мен, по-добрият вариант е да се пуснат в производство, разни модели според ценовия диапазон, от огледалата на Козирев и всеки да си стане сам предсказател, като прекарва всеки ден примерно по два часа вътре в огледалото.
 • Приемам, че е художествена измислица. Аз исках да кажа, че ''ясновидството'' е непостижимо за човека без намесата на външни сили - разумни същности. ''Ясновидците'' могат да ''предвидят'' правилно събития от бъдещето, дотолкова, доколкото и бесовете могат да ги планират и те да се осъществят. Защото може и да не се осъществят според запланувания от самите тях сценарии. Те са ограничени във времето и пространството. Казано иначе - бъдещето не им е известно. Затова и много от ''пророчествата'' им не се сбъдват. За разлика от пророчествата на библейските пророци. Защото там източника на информация е Сам Бог, който е извън пространство-времето. И в чиито ръце е всичко. А астрала е понятие използвано от езотериците - това е пространството между Небето (духовното) и материалния свят. Там са падналите духове. От там черпят информация езотерици, окултисти, жреци, магове, екстрасенси, гадатели (Ванга и др).
 • И аз мисля, че разказът е много правдив. Напомни ми за един документален разказ на грузинеца-екстрасенс Тамаз Чеишвили "След като останах жив". Беше поместен в един брой на списание "Антени".
  Поздрави!
 • Ехааа! Квазар чак такава интерпретация не съм имал нито предвид в разка нито в коментара си към Ивайло. След това ти говориш за конкретна пространствена зона. Наречен от теб Астрала. Пък ние си говорихме за пренос на иформация през времевите граници на Уилър. Сиреч кореспонденция между елементарния ленеен формат на времето Минало Настояще Бъдеще. Но то пак иде реч не за Астрала ( каквото и да е значението което ти влагаш в това понятие) а става въпрос за земни събития от различните линейни времена.
  Ясновидка е видял какво ще се случи в бъдещето и толкова. И да може да надникне какво се е случило в миналото. Но тя способност за преход в други комбинации от измерения няма. Или поне аз не съм ѝ заложил такива способности на образа от разказа.
  Колкото до Луцифер, Ангелите, Злит духове и пространсвтените зони които наричаш Астрал това са интерпретации на някаква теологична база, които далеч не съм имал предвид.
  Но все таки ти благодаря за отделеното време и за обстойния коментар
 • Защото в астрала ''светли'' няма. Само тъмни и тъмни които се правят на ''светли''. Познатия номер с ''доброто ченге-лошото ченге''. Шефа им - Луцифер. Ангелите са на Небето, което е твърде високо над астралната зона. Астрала е в поднебесието, където са прогонени падналите ангели. Че могат да се явяват в образа на светли е добре известно от древността. Божийте ангели НИКОГА не влизат по свое желание в контакт с човеци. Нито по инициатива на човеци. Още по-малко с ''контактьори''. Злите духове, точно обратното - само това и чакат.
 • А никога ли не си си задавал въпроса за източника на информацията, която постъпва през тези "технологични отворчета"? Аз съм на 100 пр. уверен в съществуването им. Но въпросът е дали пък не е от инферналните обитатели... каква е целта им... и т.н. Понеже астрала е тяхна територия.
 • Благодаря за отделеното време Ивайло! В някой случаи истинският свят е копие хдожествения. В други случаи е точно на обратното. Колкото до врачките и енергиите с които те боравят защото ( всяка енергия е форма на информация и обратно) си има съответните портали, през който се извърша този фактически двупосочен реверс от ментала към реала и обратно. Всъщност именно през тези "технологични отворчета" в темппоралните гранични зони на Уилър се инфилтрират един набор от корепосндентни частици. Които биват прихващани от хората имащи дарбата и занимаващи се с телеестезия (ясновидство). А информацията от тези частици бива декомпресирана, декриптирана и трансфромирана от чисто полева в електромагнитен вариант на мисловни импулси. На финала разбира се в дорбе позната на всички вербалан форма на гадателката. Но наистина във всички случаи за това се иска да имаш съответната дарба.
  Ако те интересува материята по-подробно тези неща са описани в Ная в лоното на Афала. Приятно четене
 • Лесно стават нещата, когато са художествена измислица. И врачките всичко познават, и енергиите помагат, и съдбата действа според както и се каже. Де да беше така и в истинския свят. Но не става баш тъй там. Хубав разказ си съчинил, Ригите, дори щях да гласувам за теб, ако не беше анонимен профил без истинско име и лице. Но понеже си избрал да си художествена измислица и ти, както са произведенията ти, затова не давам нито глас нито пет звездички. Само коментар.
 • Благодаря Павка и за отделеното време и за коментара.
 • "Решиш ли да преследваш съкровената си мечта - никога не казвай никога!"
  Успех и от мен!
 • Така си е Вале! Както казват старите Надеждата е цвете което расте и цъфти дори върху камък. А когато е наторявано и напоявано от живителната сила на Вярата в много от случаите нещата се случват. Радвам се че си успяла. А на момчето му пожелавам успех.
 • Невероятен разказ, пропит с много простичък, но невероятно важен житейски урок- да вярваш в себе си безрезервно! Поздравления!
 • Знаеш ли, аз родих на 39 години след 15 години борба, не знам защо, но нещо ми даваше увереност, че ще се случи, и то наистина се случи, а синът ми в момента е първа година студент медицина Винаги трябва да вярваме.
 • Благодаря за отделеното време Вале. И за пожеланието също! Радвам се че и ти НИКОГА не се откзваш да преследваш мечтите си!
 • Успех, Ригит, знам за какво говориш, много правдив разказ
 • Да бе Ирен! Ама не само пръст му размахва! Направо с гранати го замерва! Явна не е шега работата!
 • Съдбата има уникално чувство за хумор и вероятно се е изсмяла почти на всяко "никога". Ама на твоят герой май не му се смеят, ами направо му размахват показалци.
Random works
: ??:??