Dec 27, 2016, 12:52 PM

Умиращото Изкуство 

  Prose » Narratives
893 5 8
6 мин за четене

© Галифрей Михайлов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да... факт е, че в Австрия например се дава доста финансиране за изкуство. От друга страна хората купуват по малко картини от колкото преди 20 години. А и се народи едно псевдоизкуство като огромни снимки върху платно, все едно на какво, пейзаж или човек и художникът мацнал тук там с маслени бои от горе. За мен граничи с измама. Но имаше огромна изложба на някаква китайка с прескъпи " картини" която пред публиката попълти с боя лицето на новия канцлер, а на долу му беше сложила чуждо голо мъжко тяло. За мен това не е изкуство, но вече се налага и картините бяха по 5000 евро ...
  • Много, много хубав разказ. Това е вторият текст, който чета днес с подобна тематика - опоростачването на обществото ни. Дано го надживеем и да успеем да видим че и днес имаме "Бах на 21 век" и нов Констабъл, и нов Микеланджело и... Трябва да ги има, но ако пошлото надделява, особено ако широко му се отварят вратите, те остават скрити за сетивата ни.
  • Въздействащ разказ
  • Прекрасен разказ! За жалост това е истината в свтовен мащаб. Но при нас някак си е на върха простотията и недооцененото изкуство.
  • Буди много размисли. ☹
  • " – Именно защото това искат от мен! Да се предам! Да не творя! Да не пробуждам никого от мъртвешкия сън! Но няма да стане! Ще си купя този диск на Бах! Ще го изслушам! Той ще ме вдъхнови да създам велики неща! И ще будя хората! Защото в това е смисълът! И защото без Изкуството не бива да се живее! – допълни той, след което хукна към касите на магазина, обладан сякаш от някаква божествена светлина, а хората се отдръпваха от пътя му, изпълнени със страхопочитание."
    Браво и от мен!
  • Браво! Браво! Браво! За този раказ-есе. И, да - отвратителната чалгализация! Навсякъде! И в света - не само в Свещената България! В музиката, ако виенето на неграмотни орди може да е музика, и в политиката, и в изкуството! Изключително добре усетено и изказано.
  • Така е с българското изкуство, в другите страни в Европа го уважават и финансират, през Втората Световна са били готови буквално да умрат за него, гледай "Франкофония".
Random works
: ??:??