20 abr 2020, 20:11  

...а любовта ми лае, или мърка... 

  Poesía
554 4 9

И в мен живее мъничка душа.
На плюшена играчка ли приличам?
И често мъркам, да ви утеша,
и като вас умея да обичам.

 

За късче хляб и кът от твоя дом
стопанино, до тебе съм години.
Дори да ме изриташ, мълчешком,
ще поскимтя от болка и ще мине.

 

Не мерят по пари и по разкош
и дните ни безмълвно озаряват.
В очите им човекът не е лош.
Трохичка вземат, а сърце даряват.

 

Аз котка съм и куче съм, досущ.
Над скъпите тапети треперете.
Да, хора сте, човеци, но на уж.
Студени са ви, пусти домовете.

 

Гнусите се? Не идвайте при мен!
И косъмче дори ще ви побърка?
Но светъл е и топъл моят ден,
а любовта ми лае, или мърка...

 

 
 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Може би не съм жена, а котка.
Или Орисница ме е проклела,
да ми се мърка на дивана кротко
завита с твоята стара фанела.
Днес избърсвам сълзите си скришом, ...
  567  15 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??