10 feb 2007, 19:13

БЕЗ РИМА 

  Poesía
686 0 8

Научи ме да танцувам,

а не знаеше стъпките.

Гласът ти ме топлеше,

когато слънцето

беше сърдито.

Мисълта ти

ме следваше строго,

когато изгубих ума си,

за да ме пази.

Да не се изгубя.

Обсипа ме

с пролетно ухание,

а не познаваше

имената на цветята.

Скъса хастара на страха,

за да си ушия нова рокля

за празника.

Ти дори не разбра

какво направи за мен . . .

 

Димитрия Чакова

© Димитрия Чакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??