23 jul 2015, 23:36

Цигуларят и детето 

  Poesía
928 0 7

И тази сутрин беше бос,

в ръце с цигулка стара,

приветства нежно малък кос,

запалил последната цигара.

 

Погледна жадно към звездите,

усмихна се почти на глас,

с лъка, износен от годините,

засвири поредния си валс…

 

Загледано в очите му дете,

докосваше оръфаната дреха

и пъхна в загрубелите ръце

спестена от закуската монета.

 

Очите му, звезди големи,

попиваха нотите без страх,

лъка пресегна се да вземе

с внезапно бликналата страст.

 

Цигуларят го прегърна нежно,

той себе си във него бе  видял,

за миг небето стана черно,

набъбнало от сълзи и печал…

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??