25 jun 2021, 11:56

Една бездомница змия 

  Poesía » Otra
205 1 2

Стоях край трапезата

с другите гости.

Получих от всичко

и беше ми доста.

 

Летят край стъклото

разрошени птици,

кълват разпиляната,

златна пшеница.

 

Не съм недоволна

софрата бе царска!

Любов не изпитах,

ни грам благодарност.

 

А само поглеждах

стопанката в края

и себе си в нея

успях да позная.

 

Змия съм, признавам,

жена бях и птица

безгрижна и весела,

лична царица.

 

И царство си имах

с куп мравки и жито.

Аз пеех, танцувах,

за утре не питах.

 

Но стигна ме завист

и черна прокоба.

Богатство и хубост

не следват до гроба.

 

И ето ме днес

на трапезата с всички,

до смърт унизена пак

как да обичам?

 

Каквото получих

троха или пита,

все бивше е мое

до гуша съм сита!

 

 

25.06.2021

 

https://www.youtube.com/watch?v=vgIxhP1w2oA

https://www.youtube.com/watch?v=NoYKBAajoyo

 

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Прибрах си реколтата – беше ми доста.
Стоях край софрата с бездомници – гости.
Летят зад стъклото разрошени птици,
кълват разпиляната, златна пшеница.
За всички намерих и зрънце, и дума. ...
  301  12 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Първо бездомницата беше сама, после стана змия, а промеждутъчно имаше вариант усойница. А змиите все са си беля, дори и когато са красиви. Но тъй като това е лирическата, а аз не съм нито красива, нито змия, леко ми е на душата. Благодаря.
  • Интересно! Змия? Отровница? Беля? 😊
Propuestas
: ??:??