21 sept 2008, 13:29

Икебана 

  Poesía
789 1 10

 

Икебана

 

 

 

 

Стои върху масата вкъщи

 

ваза с различни цветя,

 

подредени по икебана -

 

цветята на мойта съдба.

 

 

 

Една маргаритка свенлива

 

по детски преплита стъбло,

 

подпряла се е страхливо

 

на клонче от явор дърво.

 

 

 

Побледняла от щастие кала

 

е изправила булчински стан

 

и по момчешки кръшно

 

се е навил по нея бръшлян.

 

 

 

Полюлява тревожни камбани

 

майчина китка тинтява,

 

посинява от майчини грижи

 

и над всеки дъх надделява.

 

 

 

Стои върху масата вкъщи

 

ваза с различни цветя -

 

по законите на красотата

 

всеки ден с любов ги редя.


 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??