13 dic 2018, 12:38

Като на кино 

  Poesía » Otra
582 1 3

Като чаят от мащерка, шипка

и лайка,

като тихата грижа

на моята майка,

или крясък

на птица във есенно утро.

И когато е лесно.

И когато е трудно.

Неочаквано тихо.

И шумно понякога.

Но уютно. Палачинка

и сладко от ягоди в събота сутрин.

Безпогрешна илюзия,

че светът ми е песен,

че светът ми е музика.

И е музика.

Песен е. Майчина грижа е.

Чаят от мащерка, лайка

и шипка е.

Изгревът плахо наднича в стъклото ми,

но го усещам

като прашинка в окото,

като камъче в лявата ми обувка.

Вдишвам.

Снежинки и слънце.

Целувка.

© Ева Корназова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??