18 feb 2013, 0:13  

Когато 

  Poesía » Del paisaje
509 0 5

Когато облачна армада
нагоре бавно запълзи,
пътеката ще ме подкара
край клонки с капещи сълзи.

Когато Рила си разтвори
вълшебните си красоти
и засияе цял простора
под шеметните висоти.

Когато с хубост ме омае
със седемте си езера
и от върхът си очертае
била и шеметни недра,

тогава с тебе аз се сливам
и като теб ще замълча...
Когато ми е много криво
или от щастие хвърча.

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??