6 sept 2006, 17:11

Към теб Поете 

  Poesía
696 0 15

           Към теб, поете
           /"Съкровено" за теб/

Докоснах се до твоята поезия

и възхитена съм от стиховете,

от еликсира животворен пия:

като заряд е лириката ти, поете.

 

Четях, сълзи изпълваха очите,

с теб усетих радост, тъга, болка…

и така потопена в творбите,

в живота ти направих обиколка.

 

Често съдбата шахмат си реди,

много жестока към теб е била,

нещо е отнела, някога, преди,

но те е дарила с чифт крила.

 

На тях понесъл се, твориш,

създаваш истинност и красота.

Реален, земен, с нас „вървиш”

помагаш, даряваш с доброта.

 

Да можех да стисна твоята ръка,

с една усмивка бих те дарила,

и думи в рими да редя, за да изрека

това, което от теб съм съхранила.

 

Ала далече си, пространства зеят

делят ни километри, градове,

и с думи не успявам, те бледнеят

пред силата на твоите стихове.

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??