15 oct 2017, 20:43

Люлякови нощи 

  Poesía » De amor
1284 2 8

Странникът, дето подминах,

беше много беден –

люлякови нощи

не беше виждал.

Небето му беше чисто –

ранени птици

не бе приютявало.

Земята му не отглеждаше

зелени спомени.

Странникът само искаше

да диша тревожен въздуха,

в сърцето си да отглежда

до болка парещи спомени.

Странникът, дето подминах,

мило и драго даваше

за моите нощи.

Люлякови.

 

Весела ЙОСИФОВА

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??