Ние сме малки епохи:
диаманти и теменужки;
прозрачно-сини;
призрачно-красиви -
докато ни има.
Малко ще останат,
ще ги помнят,
ще ги има и след като вече ги няма.
Не се обърквайте
от несъвършенството на думите -
най-добре е да не им обръщате внимание,
освен ако не са ви запленили,
докато все още сте били млади.
И не забравяйте:
със главна буква да започнете живота си,
и точка да поставите,
когато свърши вашата епоха.
© Петър Димитров Todos los derechos reservados