8 abr 2018, 17:41

Мистериозна красота 

  Poesía
1147 1 2

Ще ти бъда аз вярна, наистина до край,

защото винаги към тебе ще се завръщам,

за да преосмисля път извиващ се без край

в спомени, които един по един обръщам.

 

Без да мога да успея да те разбера докрай,

незнайно колко ще стоя за да те гледам

и поразена съм от този именно безкрай

блажен и не мога да си се нагледам.

 

Мигът е вълшебен, а срещата съкровена

и преклонение завладява ме без край

към силата ти, която знам че е единствена

и ми обещава да бъде с мен до край.

 

Попивам миговете, в които те съзирам,

че пак очакват ме изпитания без край.

До неизменната истина длани допирам

и с вечността ти съединявам се докрай.

 

Това е невеществен приказен безкрай,

от разпиляваща се огнено-сияйна красота,

която пренасища с милостта си докрай,

защото е милост на божествена висота.

 

© Весела Найденова Todos los derechos reservados

Стихотворението е посветено на слизането на Благодатния огън

La obra participa en el concurso:

Великден »

24 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??