Вой на сирени.
Задръстени улици.
Тичат хиляди устремени,
търсят спасение -
от смъртоностните белезници.
В небето стреснати птици
тревожно махат с крила.
Земята се свила.
Чертае с мисъл гробни места.
На хоризонта мълния кълбеста,
бежанците газят чужди поля.
Децата като мишлета
през оградата мрежеста
търсят майка клета.
Душата пърха на късчета.
Проклета съдба!
На някой побъркан творба!!!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados