25 abr 2017, 18:56

Не питайте твореца 

  Poesía
3404 59 45

Не питайте творец защо е тъжен
и често се потапя в самота.
С отнесена усмивка ще излъже,
че е добре, че чака чудеса.

Не питайте! В душата не ровете!
Той отговор съвсем не ви дължи
къде си е забравил цветовете
и колко празнотата му тежи.

На слънчеви послания създател,
строител на незнайни светове,
на птици и на изгреви приятел,
ефирен дух сред пролетно небе;

Той знае, че не може да докосне
с ръка това, което е създал,
и някак си не му е до въпроси
при сблъсъка "реалност – идеал".

Неистовата жажда да постигне
живот прекрасен – чист и съвършен,
изгаря го, но само да премигне,
и пак на сив порой попада в плен.

Не питайте! Твореца пощадете!
Словата празни крият трън жесток.
Висящ над пропастта на световете си,
той тихо разговаря само с Бог.

© Вики Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??