27 jul 2016, 23:20

Не сънувах 

  Poesía » Otra
542 1 4

 

 

                          Не сънувах

 

             Не сънувах сутрин изгрев плах,

             вятърът го носел из полята.

             Истинският изгрев аз видях,

             той надникна весел през стъклата.

 

             А по пладне с гладен минувач,

             разделихме си по малко обич.

             Вечерта, сред синкавия здрач,

             споменът вратата ми отвори.

 

             Не сънувах, през нощта луна,

             седнала бе тя върху перваза.

             В детски сън се сбъдваше мечта,

             в онзи сън- без никаква омраза.

 

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??