Нощта
Това е нощ на спрелите часовници,
изпълнена с безвремие и страст.
Това е нощ с капризи на любовница,
на чувства, изненадани в анфас.
Очите ни, несвикнали със тъмното,
се търсят като гълъби в мъгла.
Кой би помислил има ли разсъмване,
за две неразмагнитени тела.
Не ще се уморят да се преплитат те.
Във времето са като апостроф.
Една такава нощ е недействителна,
в действителност, кипяща от любов.
Тя ражда ново чувство за привързаност.
Кой - кой е - ще ни бъде все едно.
И все едно е утре ще осъмнем ли.
Ако осъмнем - има за какво.
© Александър Калчев Todos los derechos reservados