10 oct 2017, 11:21

Пет последни слова 

  Poesía
705 2 8

По-малко от час
да си кажеме сбогом,
по-малко от час
до октомври остана.
Тихо вън заръмя,
летен скитник под стряха
унило се свря,
с длан покриваше фаса.

По среднощен паваж
светят мокри неони.
Няма жива душа,
няма летни балкони.

Само две проститутки
пушат сетен тютюн,
сякаш две мокри котки
търсят топъл уют.

Пет минути последни
от мига на септември.
Пет последни слова
пред студа на октомври.

© Атеист Грешников Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??