10.10.2017 г., 11:21 ч.

Пет последни слова 

  Поезия
701 2 8

По-малко от час
да си кажеме сбогом,
по-малко от час
до октомври остана.
Тихо вън заръмя,
летен скитник под стряха
унило се свря,
с длан покриваше фаса.

По среднощен паваж
светят мокри неони.
Няма жива душа,
няма летни балкони.

Само две проститутки
пушат сетен тютюн,
сякаш две мокри котки
търсят топъл уют.

Пет минути последни
от мига на септември.
Пет последни слова
пред студа на октомври.

© Атеист Грешников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??