Отвори ли писмото ми?
Написах го, загледан в падащите кестени.
Два листа, откъснати от тетрадка,
нахвърлени думи
и рисунки на тях са поместени.
Кратка сводка от житието ми,
с нотки на хумор в интервали разпръснати.
Разплетени нишки на скрито послание,
между редовете стенат затиснати.
Писах писмото, подпрян на балкона,
с неподправен стил и думи изчистени,
Писах едно, а мислех за друго,
загледан в узрелите падащи кестени.
© Димитър Георгиев Todos los derechos reservados