Писмо до майка ми
Шестнайсти декември
Времето,
на свойто колело,
по улиците бърза,
но поспира,
при кафенето,
с нашето место,
но никога там - теб -
не те намира.
А вярвам,
че до мен си
в тъжни часове
и в моя сън си.
В делниците скучни
бориш се и ти
с мойте страхове.
Живота да обичам
весело ме учиш.
Изгубя ли те,
в гъстата мъгла,
помолила бих
лъч на светлината
да ми покаже
твоята следа -
наново да се срещна
с усмивката позната.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados